Online reviews in de zorg

De consument wil alleen het beste als het gaat om de kwaliteit van zorg. Doordat we in Nederland in zekere zin vrij zijn in het kiezen van een zorgverlener, heeft de consument de mogelijkheid om te kiezen voor het beste. Online beoordelingen kunnen de consument helpen om de juiste zorgverlener te kiezen. Maar hoe kom je als zorgverlener aan reviews en wat moet je absoluut niet doen?

Waardevolle applicaties voor zorgverleners

Het aantal applicaties dat zich richt op de zorg is de laatste jaren enorm toegenomen. Momenteel zijn er enkele tienduizenden apps in de categorie medisch, gezondheid en fitness. Dit gaat van apps die zich richten op voeding tot apps speciaal ontwikkeld voor mensen met een chronische aandoening. Naast dat er handige apps zijn voor cliënten, zijn er ook waardevolle apps die gebruikt kunnen worden door zorgverleners. Deze zijn er om de service en informatievoorziening te verbeteren.

E-health biedt kansen in de zorg

Veel patiënten geven de voorkeur aan zoveel mogelijk zorg krijgen in de thuissituatie. Dankzij e-health-toepassingen kan de toegankelijkheid van zorg op diverse manieren vergroot worden. Voor zowel zorgvrager als zorgaanbieder heeft e-health voordelen. Echter moet dit wel door beide partijen omarmd worden, alleen op die manier kan het beste uit e-health worden gehaald.

Hoe belangrijk is social media voor de zorg?

De zorg sector is steeds meer aanwezig op social media. Naast de vele aandoeningen die patiënten schaamteloos delen op het web wordt er ook veel beoordeeld. Deze beoordelingen kunnen zeer positief zijn, maar zijn dikwijls ook schadelijk voor zorgverleners. Het zogeheten ´ranken´ van zorgverleners is één van de zorg trends die we steeds vaker tegenkomen op social media.

Ipad maakt de zorg efficiënter

De Ipad is inmiddels een bekend fenomeen. In vele sectoren wordt deze gadget ingezet om het werk eenvoudiger te maken. Bijvoorbeeld in een winkel om je snel digitaal in te schrijven voor de nieuwsbrief of in het onderwijs als vervanging voor de zware schoolboeken. Ook in de zorg kan de Ipad voor een toegevoegde waarde zorgen.