Er worden steeds meer eisen aan fysiotherapeuten gesteld. Kwaliteit in behandelen en administratie zijn erg belangrijk geworden. Maar waar blijft de tijd voor de patiënt? Door slimme software, die voor iedere fysiotherapeut toegankelijk is, is het mogelijk om efficiënter en effectiever te werken.

Deze workshop staat in het teken van bewustwording. Het doel van Slimmer Zorgen is om de zorgverlener niet alleen wegwijs te maken in de wereld van de nieuwe media, maar zeker ook om deze te laten zien waarom de toepassing van nieuwe media in de zorgsector cruciaal is voor de toekomst.

Datum: 22 november 2014
van 9.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Magna Porta
Twentepoort West 10
Almelo
Kosten: € 299,-
Inclusief lunch, koffie en thee
Accreditatiepunten: 8

Tijdens de workshop behandelen we 4 modules:

Ja, meld mij aan!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

slimmer-informerenModule: Slimmer informeren
Zou het niet ideaal zijn als informatie naar je toekomt inplaats van te moeten blijven zoeken? In de praktijk zien we dat ‘evidence based’ werken een hot thema is in de zorg. Dagelijks worden er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die wel of niet van belang zijn binnen een bepaalde zorgsector. Na afloop van deze sessie is de deelnemer in staat om met minder inspanningen en dus minder tijd (beter) op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen in de eigen zorgsector.
slimmer-delenModule: Slimmer delen
Er zijn tal van applicaties beschikbaar waarmee overzichtelijke notities gemaakt kunnen worden, en waar vervolgens url’s, documenten, foto’s en video’s aan kunnen worden toegevoegd om deze informatie vervolgens direct met collega’s te delen. Een voorbeeld kan zijn het gebruik van Evernote.
Tijdens de module ‘Slimmer Delen’ van de workshop gaat de zorgverlener aan de slag met applicaties die het mogelijk maken om papierloos te werken en worden handvatten geboden om in de dagelijkse praktijk tijd te besparen door efficiënt te vergaderen en relevante informatie te delen met collega’s.
slimmer-communicerenModule: Slimmer communiceren
Wie kent het niet: het levensgrote skelet dat in de hoek van de behandelkamer? Of de spiegel waarvoor de patiënt een oefening doet. In de module ‘Slimmer Communiceren’ gaan we dieper in op de mogelijkheden om de interactie tussen patiënt en zorgverlener te verbeteren. Voorbeelden en oefeningen maken zorgverlener wegwijs in de wereld van digitale anatomie, digitale bewegingsanalyse en digitale communicatie. Dit maakt het mogelijk om de patiënt beter te informeren over zijn of haar situatie. Oefeningen kunnen thuis beter worden uitgevoerd door video’s van de patiënt zelf en voor vragen is er een e- consult beschikbaar.
slimmer-socialmediaModule: Slimmer social media
Iedereen is tegenwoordig bekend met het fenomeen social media zoals Twitter en Facebook en iedereen lijkt er van overtuigd te zijn dat een bedrijf of instelling ‘iets’ met social media moet doen. Wanneer we echter kijken naar social media in de zorg, dan blijkt dat er weinig succesvolle voorbeelden te vinden zijn. In deze module gaan we gezamenlijk aan de slag met social media in de zorg.
Voor ons staat binnen de social media strategie van een zorginstelling de interactie met de patiënt centraal. Samen met de zorgverleners gaan we de uitdaging aan om een strategie te ontwikkelen waarbij deze interactie versterkt wordt en leidt tot een meerwaarde voor de zorginstelling.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze workshop!

Praktische informatie

Datum: 22 november 2014
van 9.00 tot 18.00 uur
Locatie: Magna Porta
Twentepoort West 10
Almelo
Kosten: € 299,-
Inclusief lunch, koffie en thee
Accreditatiepunten: 8
magnaporta

Ja, meld mij aan!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Nog enkele plaatsen beschikbaar!