In Nederland is iedereen vrij om zelf een zorgverlener te kunnen kiezen. Via internet wordt er bijvoorbeeld naar informatie gezocht over diverse zorgverleners en op basis van de gevonden informatie wordt er vervolgens een keuze gemaakt. Wanneer je als zorgverlener niet zichtbaar bent in zoekmachines als Google, zal de keuze nooit op jou vallen.

Vrije keuze zorgverleners
Nederlanders zijn in zekere zin vrij in het bepalen naar welke zorgverleners ze gaan. Vaak werken zorgverzekeraars met diverse gecontracteerde zorgverleners waar de patiënt uit kan kiezen. Dit is alleen zo bij geplande zorg, voor spoed kan de patiënt uiteraard overal terecht. Het voordeel van kunnen kiezen uit zorgverleners is dat de patiënt een keuze kan maken op basis van zijn of haar wensen en eisen. Het kan hier gaan om reisafstand maar ook om kwaliteit en deskundigheid van bijvoorbeeld artsen of fysiotherapeuten. Een manier om achter de kwaliteit en deskundigheid van zorgverleners te komen is het bekijken van de website of het lezen van recensies.

Vindbaarheid zorgverleners
Internet is een medium dat veel gebruikt wordt en waar bijna iedere Nederlander toegang tot heeft.  Middels internet wordt er dan ook veel naar informatie gezocht omtrent zorgverleners. Veelal wordt dit gedaan met behulp van zoekmachines zoals Google. Wanneer je als zorgverlener je website niet hebt geoptimaliseerd omtrent jouw vakgebied zal je website slecht vindbaar zijn in zoekmachines. Hoe hoger de website rankt in Google, hoe hoger het percentage doorklikken is en dus het aantal bezoekers op jouw website. Het is dus van belang om als zorgverlener een goed vindbare website te hebben. Naast goed vindbaar zijn is de kwaliteit van de website ook een belangrijk punt. Hoe kwalitatiever de website, hoe hoger deze rankt in zoekmachines.

Mobiele vindbaarheidMobiele vindbaarheid
De smartphone is voor velen niet meer weg te denken en gaat overal mee naar toe. Een grote groep mensen heeft toegang tot het internet buitenshuis. Er zullen dus ook mensen via de smartphone zoeken naar informatie over zorgverleners. Om deze groep mensen optimaal te kunnen bedienen is een mobiele website of een responsive website een pre.

Door de vrije keuze die Nederlanders hebben omtrent het kiezen van hun zorgverleners, is het voor zorgverleners van belang om optimaal vindbaar te zijn op internet. De website kan gezien worden als een visitekaartje. Een goede website geeft vertrouwen. Zorgverleners moeten zich bewust worden van het belang van een kwalitatieve en goed vindbare website. Dit heeft namelijk invloed op het imago en de betrouwbaarheid van de zorgverlener.

Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest