Van Boeijen

Van Boeijen Assen

Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest

Vanboeijen is een GGZ instelling. Ze bieden in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap. Daarbij gaan ze uit van wat iemand kan en wil, samen met ouders, met begeleiders, met elkaar. Vanuit de een gezamenlijke relatie (KPN) kwamen we met Vanboeijen in gesprek. Hieruit kwam naar voren dat zij naar verschillende oplossingen opzoek waren omtrent de inzet van nieuwe media.

Samen kamen we tot volgende vragen:

Wat kan de rol van een tablet in het zorgproces zijn?

Wat zijn de kansen en bedreigingen van sociale media voor onze doelgroepen?

Met bovenstaande vragen hebben we gekeken welke stappen ondernomen moesten worden om goed georganiseerd proces aan te gaan waarbij alle partijen enthousiast en gedreven met nieuwe media aan de slag zou gaan.

ref-vanboeien

Na bovenstaande vragen te hebben onderzocht middels brainstormsessies hebben we het volgende voor Vanboeijen georganiseerd:

  1. Ipad Uitpaksessie: Samen met de stichting van Boeijen hebben we gehandicapte jongeren, ouders en begeleiders een Ipad gegeven. We hebben ervoor gezorgd dat alle Ipad’s de juiste instellingen hadden en dat iedereen voldoende basiskennis had om de Ipad te gebruiken. We vonden het fantastisch om te zien dat een groot aantal van de jongeren de basis competenties van het gebruik van de Ipad sneller bezaten dan de ouders of sommige begeleiders. Tijdens de evaluatie werd dit nogmaals door de organisatie bevestigd.

Mijn dochter kan nu met ons beeldbellen en mail beantwoorden.

  1. Workshop “het nieuwe werken in de zorg” Ipad gebruik GGZ: Door met 2 teams zorgverleners van de instelling het professionele gebruik van de Ipad door te nemen, kunnen deze nu meer tijd vrij maken welke ze besteden aan zorg.

Meer tijd voor zorg”

  1. Co-creatie applicatie GGZ: We kwamen al snel tot de conclusie dat een zorgverlener gebruik maakt van tal van systemen om verschillende informatie te verwerken. Daarnaast moet de zorgverlener communiceren met verschillende doelgroepen. In een co-creatie (onder begeleiding van Wiro Kuipers van Onsidee.nl) met ouders, begeleiders, ontwikkelaars en andere gebruikers hebben we gekeken naar de mogelijkheden van een nieuwe applicatie.

Wat moeten we doen om meer tijd voor zorg te creëren?”

  1. Co-productie film van de uitpaksessie – co-creatie: Bij al het bovenstaande hebben we voor verschillende momenten een camerateam uitgenodigd om een en ander voor Vanboeijen vast te leggen.

“In beeld leg je emotie vast!”

  1. Presentatie aan de werkgroep “Nieuwe Media”
  2. Uiteindelijk hebben we de film gepresenteerd aan de werkgroep

ref-vanboeien2

Meer weten? Neem contact met ons op!

 +31 (0)53 – 20 320 57
info@slimmerzorgen.nl
Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest
E-zorg
brainstormsessie, co-creatie
E-zorg
Saxion
colleges
Saxion
Van Boeijen
workshop, implementatie, co-creatie
Van Boeijen
KPN Zorg
brainstormsessie
KPN Zorg
MST Enschede
workshop
MST Enschede
Pro-F
workshop
Pro-F