Het aantal applicaties dat zich richt op de zorg is de laatste jaren enorm toegenomen. Momenteel zijn er enkele tienduizenden apps in de categorie medisch, gezondheid en fitness. Dit gaat van apps die zich richten op voeding tot apps speciaal ontwikkeld voor mensen met een chronische aandoening. Naast dat er handige apps zijn voor cliënten, zijn er ook waardevolle apps die gebruikt kunnen worden door zorgverleners. Deze zijn er om de service en informatievoorziening te verbeteren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Orfeus App voor verloskundigen
  • NHG-Standaarden
  • GOMA-app

Orfeus App voor verloskundigen
De Orfeus App is speciaal ontwikkeld voor verloskundigen die werken met Orfeus 1e lijn. Dankzij de applicatie heeft een verloskundige toegang tot alle klantgegevens van zijn of haar praktijk. Naast het inzien van het zwangerschapsdossier kan de verloskundige via de app bellen, sms’en, mailen en direct navigeren naar de zwangere of kraamvrouw.

NHG-standaarden
De Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een applicatie ontwikkeld waarbij er snel en eenvoudig samenvattingskaartjes van de NHG-standaarden kunnen worden ingezien door huisartsen of andere zorgverleners die werken met deze standaarden. Deze NHG-standaarden geven richtlijnen met betrekking tot diagnostiek en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Via de applicatie kan de zorgverlener zoeken op categorie, alfabet of nummer. Tevens is het mogelijk om op trefwoord te zoeken om op die manier zo snel mogelijk bij het juiste samenvattingskaartje uit te komen.Goma App

GOMA-app
De GOMA-app is er om zorgverleners te ondersteunen bij de naleving van Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA). De applicatie coacht een zorgverlener bij medische incidenten. Het helpt de ernst van het incident te bepalen en vervolgens wordt er gekeken welke vervolgstappen daarbij passen. De app bevat filmpjes met ervaringsdeskundigen aan het woord, praktische tips en een handzame samenvatting.

Slim gebruik maken van applicaties
Bovenstaande applicaties zijn slechts een greep uit het aanbod. Andere interessante apps voor zorgverleners zijn de anatomie app NOVA Series Collection of de onderzoeks app cohrane. Naast dat zorgverleners applicaties kunnen gebruiken als service en informatievoorzieningen, kunnen zij ook hun cliënten informeren over apps die waardevol voor ze zijn om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan applicatie die een melding geeft wanneer iemand zijn of haar medicatie moet innemen, of de app Constamed, waarbij iemand minder urgente medische vragen kan stellen aan erkende huisartsen. Wanneer u meer wilt weten over dit onderwerp, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit berichtShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest